Selamşar ;
Posta çıtalarında ve diğer ham ahşap kısımlara emrenye uygulamak istiyorum....Bazı boya markalarının emprenye ürünü bulunmakta ve fırça ile uygulama yapılması anlatılmış....Olması gereken basınçlı vakum tekniğiyle içine emdirilmesi fakat ben çıtalar ince olduğu için gerek duymadım ve emprenye malzemesini fırça ile kullanmaya karar verdim....Fakat kafama takılan şey emprenye malzemesi uygulanmış ahşabın tutkal ile mukavemeti dir...yani tutkalı zayıflatır mı ?
Emprenye :
Emprenye, çeşitli yöntemlerle ahşabın bünyesine değişik kimyasal maddelerin emdirilmesi işlemidir. Bu işlemle ahşabı mantar, böcek,termit,deniz kurdu gibi zararlılardan koruyarak ahşabın hizmet ömrü en az 10 kat arttırılmaktadır.
Emprenye işlemi, ahşabın türüne, kullanılacağı ortama ve beklenen hizmet ömrüne bağlıdır. Esas olarak emprenye işleminin seçiminde 2 temel kullanım alanı gözönüne alınmalıdır: Toprak ile temas halinde olan ahşaplar (zemin seviyesindeki ahşaplar) ve toprak ile teması olmayan ahşaplar (zemin seviyesi üzerindeki ahşaplar).
Emprenye işlemi her tür inşaat uygulamaları, cephe kaplaması, bahçe mobilyaları, çit, veranda,pergole, iskele,marina,çocuk oyun alanları, tarım alanları vb.'de kullanılacak ahşaplar için uygulanır.