Facebook üyelerimizin paylaşmış olduğu bu bağlantıyı burada kalıcı hale getirmek istedim. Proje sayfasını aşağıda en altta paylaşacağım orjinalini görmek isteyenler orayada bakabilir. Emek hırsızlığı olmasın
Elin ecnebisi yapmış bizde yapalım. Burada kalıcı bir kaynak olması açısından fotoğrafları ile birlikte ekliyorum. Şimdi elin sitesi silinir kaybolur sadece link vermeyelim.
Olaya gelirsek eğer;
olay biraz inşaat kerestesi,biraz inşaat köpüğü,vida ,bildiğimiz menteşe
ve teknede tek marin malzemeler olan yelken direği ve yelkenden oluşan yapımı çok basit olan ama kullanımının nasıl olduğunu bilemediğimiz
,denenebilecek bir proje ile katamaran tekne yapımı.Biz kendimize göre biraz daha modernize,modifiye edebiliriz. Aramızda bunu beğenip,yapabilecek çılgınlar olduğunu ( biride ben
) bildiğim için forumda paylaşmak istedim.Yüzdüğüne dair fotoğraflar da var ancak tabikide biz uyarımızı yapalım,bizim yapmış olduğumuz bir proje değildir o yüzden günahı ilk deneyenin boynuna
Orjinal sitesinde bu şekilde de bir malzeme listesi var ingilizce ancak gayet basit ve anlaşılabilir o yüzden çevimiyorum ancak istek olursa Türkçe olarakta ekleyebilirim.
The materials i needed for this project were:
2"x4"x8' pieces of wood - 2
2"x3"x8' pieces of wood - 1
2"x2"x8'pieces of wood - 6
1”x2’x8’ Styrofoam sheet - 5
1.5”x14”x4’ Styrofoam sheet - 5
½’’x2’x4’ piece of plywood - 2
½’’x4’x6’ piece of plywood - 1
Sail and mast - 1
hinge - 1
Epoxy (dollar store epoxy is cheapest and works well) - 7
Fotoğraflar herşeyi anlatıyor zaten.Buyrunn.
ORJİNAL PROJE SAYFASI:
http://www.instructables.com/id/DIY-Styrofoam-Catamaran/