İşin açıkçası epoxy boya donar iken bildiğimiz akrilik veya solvent bazlı boyalara göre daha pürüzsüz bir yüzey oluşturuyor abi , boya renk pigmenleri doğru yapılmış ise , yani imalal edenler tarafından , rulo ile uygulama sonrasında parlak , güzel bir yüzey çıkıyor ortaya , birde fırça faktörü var ki , onun sonuçları bana göre daha iyi ama fırçanın işçiliği çok , fırçanın emdiği boya miktarını ayarlamak ve onu yaymak biraz daha zor oluyor.
Birde abi ben bir fiber tekne üreticisinin yerinde epoxy boya yapar iken gördüm , bunların kullandığı sistemde iki adet pompa ve depo var , bunlar epoxy boyanın A-B karışımlarını ayrı ayrı muhafaza ediyor , bu depolardan iki ayrı hortum ile tabancaya malzeme basılıyor , tabanca bildiğimiz boya tabancası ama deposu yok. Tabancanın ucunda yaklaşık 40 cm'lik bir plastik parça var , içi bir yere kadar çift helezonlu , sonrasında tek helezonlu görünüyor ve burada karışan epoxy boya tek ağızdan püskürüyordu. Plastik parçayı sordum epoxy satanlardan alıyorlarmış , bedeli 3 TL falandı , sök at birşey yani. Son olarak bu tabanca ile epoxy reçine , polyester reçine falanda atıyorlardı. Çift kompenentli malzemeler için yapılmış bir sistem yani. Pahalı bir sistem tabi.