Tekneyi yapan arkadaşlar, daha önce pekçok tekne yaptıklarını ve marin tutkalın fiyat açısından oldukça fazla avantaj sağladığını söylediler. Sadece taban kısmını yapıştırırlarken epoksi yapıştırıcı kullanmışlar. Ben epoksi yapıştırıcı kullanılması gerektiği konusunda biraz ısrar edince, zaten epoksi ve elyaf kullanılarak kaplama yapacağız o nedenle gerek yok dediler. Adamlar çok tekne yaptık deyince, bu konuda yeni yeni bir şeyler öğrenen bendeniz pek bir şey diyemedim.
İki kat 10 mm sertifikalı marin kontraplak kullanmışlar. yapıştırma esnasında kullandıkları vidaları da söktüklerini gördüm.
Burada arkadaşların yazdığı yorumlardan sonra, ileride yapacağım teknemde kesinlikle epoksi bazlı tutkal kullanırdım.
İçten elyaf çekme konusunda, işin kolay olduğunu söylediler. Vakit bulabilirsem elyaf kaplayacakları zaman da gidip görüntülemeye çalışırım.
Bizleri fotoğrafsız bırakmadığınız için çok teşekkürler
Tekne hakikaten çok heybetliymiş ve çokta yakışıklı birşey olacağa benziyor.İnşa edenleri aramıza çekebilirsek çok güzel olur hem bilgilerinden,tecrübelerinden faydalanmış oluruz.
Deniz tutkalı konusunda bir bildikleri vardır elbet. Ben olsaydım kullanmazdım ama elyafa güveniyor olabilirler.